Parfém a menopauza

Parfém a menopauza ženy

V poslední době se mě často ptáte na dotaz, který se týká parfémů a menopauzy. Stává se Vám, že osvědčená parfémovaná voda, kterou používáte roky.. najednou nestačí svou intenzitou, na sobě jí necítíte, nevydrží na vás vonět. A to je právě důsledek změny hormonálního hladiny u ženy v menopauze.

V průběhu menopauzy se ženám mimo jiné mění i hormonální hladina a ta má velký vliv právě na vnímání i rozklad parfému.  

Proto je vhodné v menopauze používat spíše parfémy než parfémované vody (EDP).  Parfémy mají vyšší podíl vonných esencí, pH těla je jen tak „nepřepere“ a hned nerozloží. Vsaďte raději na jistotu, protože parfém se na Vás s největší pravděpodobností rozvoní. V testerech na našem e-shopu jsou parfémované vody. Na těch můžete vyzkoušet jak vůni, tak i intenzitu a výdrž. 

Pokud tedy právě procházíte menopauzou a uvažujete o koupi vůně, doporučuji investovat spíše do parfému než do parfémované vody.

Zajímá Vás, jaké vonné esence jsou z hlediska aromaterapie vhodné pro menopauzu? Které podpoří duševní pohodu a aktivují energii, případně pomohou s nespavostí? Přečtěte si článek, kde se věnuji tomuto tématu podrobněji.

Jarmila

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz